Behandelingen

Bij FeliPien kunt u een afspraak maken voor een trimbehandeling van uw kat of voor een kattengedragsadvies. De kosten van de verschillende behandelingen vindt u onder Tarieven.

Ga naar tarieven

.

Trimmen en vachtverzorging

Kittens

Jong geleerd is oud gedaan geldt in hoge mate bij een kat! Alles wat een kat leert in zijn eerste maanden, is waardevol voor de rest van zijn leven. Dat geldt ook voor vachtverzorging. Een goeie fokker leert kittens aan om gekamd te worden, en zeker bij de onderhoudsgevoelige rassen zoals de Pers hoort daar ook het wassen en drogen van kittens bij. Omdat alle ervaringen in die eerste maanden zo belangrijk zijn, bied ik een speciale kitten trimbeurt aan, waarbij een kitten op een speelse manier kennis maakt met alle voorkomende vachtbehandelingen.

Doorkammen, ontwollen en uitdunnen

Met speciale kammen verwijder ik de losse onderwol van uw kat. Hierdoor wordt de vacht weer lekker luchtig en goed doorkambaar. Ik behandel de vacht met een speciale conditioner of droogshampoo voor katten, of ik was de kat na de behandeling.

Scheren

Als de vacht vervilt is en/of vol met klitten zit, is scheren van de kat de enige optie. Met mijn speciale geluidarme kattentondeuse wordt het lijfje van uw kat geschoren. De kat wordt niet helemaal kaal geschoren. Afhankelijk van het aantal klitten en vilt probeer ik een kort vachtje over te houden. Het kopje, de pootjes en de staart scheer ik in principe niet. Scheren gebeurt bij FeliPien zonder narcose.

Wassen en drogen

Ondanks dat de meeste mensen denken dat hun kat een hekel heeft aan water, zijn de meeste katten prima te wassen. Met speciale kattenshampoo, geschikt voor de gevoelige kattenhuid, wordt alle vuil en talg uit de vacht gewassen. De vacht wordt heerlijk schoon en luchtig en is voor de kat zelf weer prima te onderhouden.

Na het wassen is het drogen van de kattenvacht een tijdrovend klusje. Voor katten die het geluid van de föhn niet accepteren, heb ik een kattenjasje van microvezeltextiel beschikbaar. De kat droogt hierin vanzelf op, u hoeft slechts tijdens en na het drogen de vacht een keer goed door te kammen.

Nagels, oren en ogen

Ik knip de nagels van uw kat en ik maak de oortjes en oogjes schoon. Hiervoor gebruik ik speciale reinigingsvloeistof, afgestemd op de huid van de kat. Vooral bij katten met een platte snuit is het belangrijk om de ooghoekjes schoon te houden en de traansporen te verwijderen. Als dit niet regelmatig gebeurt, kan er huidirritatie optreden. Ik controleer het gebit en het tandvlees van uw kat en zal u, indien nodig, naar de dierenarts verwijzen voor een gebitsreiniging.

Kattengedragsadvies

Als kattengedragsdeskundige ben ik opgeleid om het gedrag van een kat te interpreteren en te analyseren.

Ik kan hierdoor eigenaars adviseren over mogelijkheden om problemen met hun kat op te lossen. Ik bied verschillende vormen van advies aan:

Adviesgesprek

Een adviesgesprek van max. 15 minuten is (in combinatie met een trimbeurt) een gratis service. Als u een gedragsprobleem met me wilt bespreken, is het fijn als u een filmpje van het gedrag kunt meenemen.

Videoconsult

Bij een videoconsult ontvangt u vooraf een vragenlijst om in te vullen. We bespreken dan via Skype, FaceTime of Whatsapp Video de vragenlijst. Ik vraag u om met de camera een rondje te maken door het huis. Na afloop van het videoconsult ontvangt van mij een kort behandelplan.

Uitgebreid consult

Bij een uitgebreid consult ontvangt u van mij een vragenlijst. Vervolgens maken we een afspraak voor een huisbezoek zodat ik het probleem met u kan bespreken en de leefomgeving van de kat kan zien. Ik geef ter plekke advies en werk daarna een uitgebreid behandelplan voor u uit. Nazorg gedurende een maand is inbegrepen.

FeliPien: geknipt voor katten!